http://vanatoarepescuit.hitforum.ro

Crapul (Cyprinus carpio)

In jos

Crapul (Cyprinus carpio)

Mesaj  Gino la data de Sam Feb 28, 2009 10:41 pmIn tara noastra crapul traieste in general in ape de ses, in lacuri de acumulare, in Dunare, Delata Dunarii, in anumite riuri cu ape domoale si este unul dintre trofeele cele mai rivnite de pescarii sportivi.
In prezent exista mai multe rase de crap (Romanesc, Salonta, Novac ...)
-Crapul este un peste de talie mare, exemplarele mari depasind 35 kg. Temperatura optima de hranire a crapului este de 19 C fapt pentru care primavara si toamna sunt anotimpurile cele mai spectaculoase la pescuitul crapului.
Reproducerea are loc in aprilie-mai. Este un peste care se hraneste atit cu vegetale cit si cu viermi, insecte.

-Nada preferata de crap este pe baza de cereale si arome (anasonul da rezultate bune) iar ca momeli sunt des folosite porumbul conservat, fiert sau crud (de lapte) precum si griul fiert, mamaliga, cocolosul (piine preparata cu diverse ingrediente), boilies, rime, coropisnite, viermusi.
Crapul maninca pe fundul apei preferind zonele cu gropi, miloase. La pescuitul sportiv este permisa retinerea exemplarelor cu lungime de peste 30 cm.
avatar
Gino
Admin

Mesaje : 278
Data de inscriere : 26/02/2009
Localizare : Galati-Romania --Bologna-Italia

Vezi profilul utilizatorului http://vanatoarepescuit.hitforum.ro

Sus In jos

CARASULLLLLL

Mesaj  Gino la data de Sam Feb 28, 2009 11:09 pm

Carasul


--------------------------------------------------------------------------------

Raspindit in toate baltile din tara, in Delata Dunarii si lacurile de acumulare, carasul este cel mai popular si indragit peste de la noi. Reproducerea carasului are loc in perioada primaverii, aprilie-iunie. Carasul este un peste de talie medie ajungind pina la 3.5 kg. Dimensiunea minima acceptata pentru exemplarele retinute de pescari este de 15 cm. Modul de hranire este similar cu cel al crapului, hranindu-se atit cu vegetale cit si cu larve, insecte. Nada preferata a carasului este pe baza de cereale macinate in amestec cu arome iar ca momeli mentionam viermusii de carne, rimele, miez de piine, mamaliga etc. Momelile combinate (carcalete din viermusi si mamaliga, rima si mamaliga etc) se para ca sunt cele mai potrivite pentru caras. De regula carasul prefera zonele nisipoase hranindu-se pe fundul apei.
avatar
Gino
Admin

Mesaje : 278
Data de inscriere : 26/02/2009
Localizare : Galati-Romania --Bologna-Italia

Vezi profilul utilizatorului http://vanatoarepescuit.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum