http://vanatoarepescuit.hitforum.ro

STIATI CA???

In jos

STIATI CA???

Mesaj  Gino la data de Sam Mar 07, 2009 8:29 am

-Pestele proaspat se recunoaste dupa ochii bulbucati, branhiile de un rosu viu si carnea tare. Se curata de solzi de la coada spre cap. Pestii care nu au solzi, cum este somnul, se freaca cu sare pâna se albeste pielea; linul se scufunda în apa clocotita , dupa care se rad solzii. Daca pestele se va pregati a doua zi, nu trebuie tinut in apa, caci se strica. Dupa ce i s-au scos maruntaiele, se sterge pana devine uscat, se sareaza si se lasa învelit la gheata.

-Pentru a afla daca pestele este proaspat, se pune intr-un lighean cu apa. Pestele proaspat cade la fund. Pestele proaspat, de curind pescuit, are solzii netezi, luciosi si strins lipiti de corp, ochii bulbucati si limpezi, branhiile de culoare rosie aprinsa, iar burta nu este umflata.
-Pestele pierde mirosul de mil daca este spalat intr-o saramura tare, rece, sau cu 1 ora inainte de a se pune la fiert se tine in apa cu otet (2 linguri de otet la 1 litru de apa).
-Pestele prajit este deosebit de gustos daca se tine 5-10 minute in lapte, apoi se da prin faina si se prajeste in ulei foarte incins.
-Pentru ca pestele sa nu se farimiteze la prajit, se recomanda sa se sareze cu 10-15 minute inainte de a-l praji.
-Pentru ca pestele sau carnea sa se rumeneasca bine, inainte de a se pune la prajit, trebuie zvintate cu un servet.
-Zeama in care se fierbe pestele trebuie sa clocoteasca incet.
avatar
Gino
Admin

Mesaje : 278
Data de inscriere : 26/02/2009
Localizare : Galati-Romania --Bologna-Italia

Vezi profilul utilizatorului http://vanatoarepescuit.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum